Президент зустрівся з генсеком Організації американських держав

Фото, відео

На полях Генеральної Асамблеї ООН Президент України Володимир Зеленський обговорив із Генеральним секретарем Організації американських держав Луїсом Альмагро внесок спільних дій світової спільноти у мир.

Про це Президент України повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ. 

"Під час зустрічі з Генеральним секретарем Організації американських держав Луїсом Альмагро на полях Генеральної Асамблеї ООН детально обговорили, як зберігати єдність світової спільноти заради миру та ефективність глобальних зусиль. Дякую за незмінну підтримку нашої держави!", - написав він.

У відео, яке опубліковано в дописі, Зеленський висловив вдячність Генеральному секретарю за участь у інавгураційному Саміті миру у Швейцарії. Він також поінформував, що понад 100 представників приєдналися до спільного комюніке за результатами Саміту. Президент додав, що документ відкритий до підписання - зокрема, нещодавно до нього приєднався президент Панами.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

Зі свого боку Альмагро зауважив, що Генасамблея відкрита до роботи, аби до спільного комюніке долучилося більше країн.

Читайте також: Наступні кілька місяців стануть вирішальними у цій війні - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський обговорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцом наближення справедливого миру в Україні у межах зустрічі у Нью-Йорку.

Фото: ОП