Зеленський в ООН: Україна працює над реалізацією наступних пунктів Формули миру

Відео

Україна поступово просувається в реалізації обговорених раніше пунктів Формули миру та працює над наступними, у тому числі щодо звільнення полонених та відновлення територіальної цілісності країни.

Про це заявив у понеділок Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Саміті майбутнього в ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

ВідеоZelenskiy/Official

«Зараз ми готуємося до другого Саміту миру, крок за кроком рухаємося з нашими партнерами за Формулою миру. І ми працюємо над продовольчою та енергетичною безпекою та притягненням Росії до відповідальності за її терор»,- зауважив Глава Української держави.

Він підкреслив, що надалі будуть розглянуті всі інші пункти Формули миру, «включно зі звільненням полонених, відновленням територіальної цілісності» тощо.

«І ми готуємо документ для презентації на другому Саміті миру»,- зауважив Зеленський.

Читайте також: Президент зустрівся з генсеком Організації американських держав

У цьому контексті він закликав лідерів інших держав продовжити підтримку спільних зусиль на цьому напрямі «задля справедливого та мирного майбутнього».

«Путін уже багато вкрав. Але він ніколи не вкраде майбутнє світу. Я впевнений»,- підкреслив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Нью-Йорку стартував Саміт майбутнього. Участь у ньому беруть глави держав та урядів країн-членів ООН.

Фото: ОП