Зеленський наголошує на важливості посилення української армії

Президент Володимир Зеленський наголошує на важливості посилення української армії до кінця цього року.

Як передає власний кореспондент Укрінформ у Нью-Йорку, про це Зеленський сказав під час зустрічі з представниками української громади в Українському музеї у Нью-Йорку.

«Ми з вами розуміємо, що спочатку всі бояться дуже сильно, що це червоні лінії, потім ми починаємо про це говорити, потім трішки штовхаємо всі разом з усіх боків і потім отримуємо результат», – сказав президент, відповідаючи на запитання стосовно дозволу використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об’єктах у Росії.

«Зараз такий переломний момент, дуже важливий момент – до кінця року, до кінця цих виборів (у США, – ред.). Для нас дуже потрібно зробити все, щоб посилити Україну, передусім посилити українську армію», – зазначив Зеленський.

Він пояснив, що така зброя потрібна для «справедливого захисту». «І я вважаю, що за цю справедливість нам треба всім поборотися. Ми будемо боротися», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський в ООН: Україна працює над реалізацією наступних пунктів Формули миру

За словами Президента, Україна буде і в ЄС, і в НАТО.

«Шлях ще складний, але ми розуміємо, що вже будемо там», – сказав він, зауваживши, що шлях до НАТО може бути «трішечки довший». Хоча за певних обставин «можемо в НАТО бути раніше, ніж в ЄС», додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський перебуває у Нью-Йорку, де відбуваються заходи високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ