Уряд додав компетенції деяких міністрів до портфелів віцепрем’єрів

Кабінет Міністрів на своєму засіданні у вівторок ухвалив рішення про віднесення до компетенції віцепрем'єр-міністрів питання, що раніше належали деяким міністрам.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Внесено зміни у додаток 1 «Питання, що належать до компетенції Першого віцепрем'єр-міністра України та віцепрем'єр-міністрів України» і додаток 2 «Здійснення повноважень у разі відсутності Першого віцепрем'єр-міністра України, віцепрем'єр-міністрів України» до постанови КМУ від 25.03.2020 Nо 274 «Про визначення питань, що належать до компетенції Першого віцепрем'єр-міністра України та віцепрем'єр-міністрів України», - поінформував він.

Мельничук пояснив, що рішенням уряду віднесено до компетенції віцепрем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад та територій питання, що належали до компетенції віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Проте, до портфеля не було віднесено питання щодо соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Водночас Кабмін відніс питання соціальної політики до компетенції віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації.

Також було віднесено питання захисту прав ветеранів до компетенції першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки.

Читайте також: Кабмін звільнив трьох заступників міністрів

Окрім того, доповнено компетенцію віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції питаннями, якими раніше опікувався міністр юстиції.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня Верховна Рада підтримала призначення Олексія Кулеби на посаду віцепрем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад та територій, Андрія Сибіги - на посаду міністра закордонних справ, Наталії Калмикової - на посаду міністра у справах ветеранів, Матвія Бідного - на посаду міністра молоді та спорту, Миколи Точицького - на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій, Світлани Гринчук - на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Ольги Стефанішиної - на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністра юстиції, Германа Сметаніна - на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.