Депутата-втікача Дмитрука затримали у Лондоні, буде суд щодо екстрадиції - ЗМІ

Народного депутата України Артема Дмитрука було затримано у Лондоні, питання щодо його екстрадиції до України розгляне суд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Independent.

"Український депутат, який переховується у Лондоні, постане перед судом, щоб оскаржити запит на його екстрадицію від уряду України", - йдеться у повідомленні.

Запит про екстрадицію нардепа-втікача ґрунтується на звинуваченнях у "хуліганстві" через інцидент, до якого він був причетний у 2020 році, коли Дмитрук намагався силою проникнути на політичне зібрання.

Зазначається, що наразі депутат-втікач переховується у Лондоні та має з'явитися у суді. Сам Дмитрук заявив The Independent, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку з того часу, як він втік з України у серпні. Запит на екстрадицію він назвав "політичним переслідуванням проти мене та моєї родини, проти мене самого за мої політичні погляди та мою підтримку УПЦ". Він також заявив, що немає "ніяких особистих проблем з Володимиром Зеленським".

Читайте також: Україна просить Інтерпол виставити «червону картку» на депутата Дмитрука

Як повідомляв Укрінформ, українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України Артемом Дмитруком.

ДБР підтвердило, що Дмитрук нелегально перетнув кордон та оголосило його у міжнародний розшук.

Печерський районний суд Києва обрав Дмитруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.