Справедливий мир для України означає гарантії безпеки - Бербок

Досягнення справедливого і стійкого миру для України має бути забезпечене гарантіями її подальшого існування як незалежної держави, а також гарантіями безпеки для неї та для всього регіону.

Про це заявила під час засідання Ради Безпеки ООН глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про мир, то справедливий і стійкий мир означає, що Україні гарантовано існування як вільної та незалежної держави. Це означає гарантії безпеки», - сказала глава німецької дипломатії.

Вона підкреслила, що розв’язана Росією війна, у якій Путін знищує міста, електростанції та ховається за спинами вкрадених дітей, має бути припинена. Бербок закликала міжнародну спільноту об’єднати зусилля, як це сталося в неділю, коли був ухвалений Пакт майбутнього – попри спроби РФ та її спільників зірвати ініціативу.

Читайте також: Бербок запевнила, що Німеччина продовжить військову допомогу Україні

«Ми показали тим, хто хоче знищити наш Статут (ООН – ред.), що їм нічого не вдасться, якщо ми об’єднаємось і згуртуємося навколо нього. Згуртуймося навколо Статуту також і заради України – в тому ж дусі заради справедливого й міцного миру, за Україну, за Європу і весь світ»,- наголосила Бербок.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський заявив у Радбезі ООН про те, що РФ збирається атакувати три атомні електростанції в Україні, аби зруйнувати нашу енергетичну систему.