Зеленський зустрівся з Генсеком ООН і головою 79-ї сесії Генасамблеї

Фото, відео

Володимир Зеленський провів зустрічі з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешем і головою 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Філемоном Янгом.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Президент наголосив: Україна сподівається, що ООН реагуватиме на потреби українців у гуманітарній сфері, зокрема під час підготовки до зимового періоду.

Серед тем, які обговорили Зеленський і Гутерреш, – реалізація Формули миру, безпекова ситуація в Україні та свобода судноплавства в Чорному морі. Як зазначається, це важливо для продовження функціонування транспортних коридорів і безперешкодного експорту української агропродукції на глобальні ринки.

Зеленський під час зустрічі з Янгом наголосив, що Україна готова ефективно співпрацювати для реалізації пріоритетів голови 79-ї сесії Генасамблеї ООН.

«Для України важливо, щоб протягом 79-ї сесії Генеральної Асамблеї під вашим головуванням були проведені щорічні дебати в межах українського пункту «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», а також, щоб була ухвалена наша щорічна резолюція щодо ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України», – сказав Президент.

Читайте також: Доходи від заморожених активів РФ та військові потреби України: Зеленський зустрівся з Мішелем

Глава держави також закликав Янга підтримати Формулу миру й запросив його відвідати Україну з візитом.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський бере участь у заходах високого рівня 79-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. У понеділок він виступив на Саміті майбутнього, у вівторок – на засіданні Ради безпеки ООН з питань підтримання миру і безпеки України. 

Фото: ОП