Декларація G7+ є підтримкою шляху України до Євросоюзу - Зеленський

Відео

Володимир Зеленський назвав Спільну декларацію з підтримки відновлення та відбудови України, ухвалену державами G7+, зобов’язанням допомогти нашій країні відновитися після війни та підтримати її зусилля з євроінтеграції.

Про це Президент України заявив у Нью-Йорку під час урочистого зібрання країн-підписантів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз понад 30 країн і Європейський Союз приєдналися до декларації, справді потужної декларації, спрямованої на відновлення України», - сказав він, подякувавши лідерам за такий крок.

Зеленський підкреслив: «Це є спільним зобов’язанням допомогти відбудувати Україну та підтримати наш шлях до ЄС».

Як зауважив глава держави, документ передбачає координацію зусиль щодо відбудови через Українську донорську платформу, «щоб наші спільні ідеї стали реальністю».

Читайте також: Доходи від заморожених активів РФ та військові потреби України: Зеленський зустрівся з Мішелем

Крім того, за словами Зеленського, аби вже цього року підтримка стала відчутною, впродовж наступних місяців заплановані додаткові фінансові вливання за рахунок знерухомлених активів держави-агресорки, яка розпочала війну.

«Це відображає наше спільне бачення на життя. Ми захищаємо людей, і ми забезпечуємо, людям можливість жити»,- сказав Президент України.

Він підкреслив, що країни, які зараз допомагають Україні, лише виграють від цього. «Безпека та процвітання пов’язані між собою, і одне без іншого не може існувати», - констатував глава держави.

Читайте також: Макрон: Франція об'єднає зусилля з усіма партнерами заради міцного миру для України

Як повідомляв Укрінформ, у середу лідери країн G7 та країн-партнерів ухвалили Спільну декларацію з підтримки відновлення та відбудови України. Вона передбачає подальшу військову, економічну й гуманітарну допомогу як у короткій перспективі, так і на повоєнний період.

Фото: ОП