Зеленський подякував США за пакет допомоги майже на $8 мільярдів та додаткову батарею Patriot

Оновлено

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Президенту США Джо Байдену, Конгресу, а також усьому американському народу за оголошення оборонної допомоги Україні на суму 7,9 мільярда доларів та запровадження санкцій проти Росії.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів США та запровадження санкцій проти Росії. Від імені українського народу та наших відважних воїнів на передовій я дякую нашому найближчому союзнику, Сполученим Штатам, за те, що вдалося знайти спосіб виділити залишок безпекової допомоги Україні та забезпечити, щоб повноваження Президента не закінчилися до кінця фінансового року у США», - заявив Зеленський.

Він запевнив, що Україна використає цю допомогу в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення головної спільної мети: перемоги, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Байденом на полях Генасамблеї ООН

«Я вдячний Сполученим Штатам за надання найважливіших засобів для захисту наших людей. Додаткова батарея ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу «повітря – земля», а також кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України. Також ціную рішення розширити програми з підготовки більшої кількості наших пілотів для польотів на F-16, а також рішучі санкції, запроваджені для подальшого обмеження здатності Росії фінансувати свою агресію проти України», - сказав Президент.

Читайте також: Головний інспектор Пентагону: Україна є найголовнішим напрямом серед усіх питань

Він наголосив, що Україна та Сполучені Штати залишаються близькими союзниками, відданими захисту свободи, людського життя та спільної безпеки в Європі та за її межами. І в Україні завжди цінували потужну двопартійну підтримку у Сполучених Штатах та серед американців у справедливій справі України щодо перемоги над російською агресією.

Міністр оборони Рустем Умєров також подякував США за надання нового пакету військової допомоги, до якого увійшли додаткова батарея протиповітряної оборони Patriot, перехоплювачі та безпілотники. Про це Умєров написав у Фейсбуці.

За його словами, це справді історичний день для України.

“США оголосили про новий пакет військової допомоги на суму 7,9 млрд доларів. Пакет включає додаткову батарею ППО Patriot, перехоплювачі, безпілотники, крилаті авіабомби JSOW, а також навчання українських пілотів F-16”, - констатував Умєров.

Він додав, що передбачено фінансування для зміцнення оборонно-промислової бази України.

“Ця підтримка допоможе нам захистити нашу землю від атак російських терористів та посилити обороноздатність держави”, - запевнив міністр оборони і подякував адміністрації США, Конгресу, міністру оборони США Ллойду Остіну і всьому американському народу за їхню непохитну допомогу й солідарність.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден оголосив у четвер, 26 вересня, виділення оборонної допомоги Україні на суму 7,9 мільярда доларів та запровадження санкцій проти Росії. Про це йдеться у заяві Білого дому.

Напередодні Міністерство оборони США оголосило про надання нового пакета військової допомоги Україні в розмірі 375 млн доларів.

Фото: ОП