Володимир Зеленський прибув до Капітолію і зустрівся з сенаторами

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 26 вересня, прибув до Капітолію США у Вашингтоні для зустрічі з законодавцями.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Зеленський прибув до Капітолію у супроводі лідера більшості в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканців Мітча Макконнелла.

Відео прибуття опублікувала журналістка Келлі Фарес у соцмережі Х.

Під час візиту на Капітолійський пагорб у четвер Зеленський не зустрівся зі спікером Палати представників від Республіканської партії Майком Джонсоном, пише CNN.

Під час більш ніж годинної зустрічі з сенаторами перед візитом до Білого дому Зеленський висловився за посилення підтримки США для України, а також виклав план, який він згодом представить Байдену.

«Зеленський наголосив, що йому потрібен дозвіл завдати глибшого удару по Росії, що підтримали багато сенаторів на Капітолійському пагорбі, і що залишається головним пріоритетом для України», - повідомляє медіаресурс.

Деякі законодавці на зустрічі сказали, що вони також дали Зеленському кілька порад щодо того, як він може бути більш переконливим у спілкуванні з Байденом.

Читайте також: Зеленський подякував США за пакет допомоги майже на $8 мільярдів та додаткову батарею Patriot

Згодом у Вашингтоні Зеленський зустрінеться із президентом США Джо Байденом та віцепрезиденткою і кандидаткою у президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у четвер розпочинає візит до столиці США, де має зустрітися, зокрема, з представниками обох партій у Конгресі, Президентом Джо Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Фото: Getty Imagеs