Канада та Франція допоможуть Україні у кібервійні з Росією

Канада та Франція спільно допомагатимуть Україні захищатися від російської агресії у кіберпросторі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній франко-канадській декларації, ухваленій під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Канади.

«Наші збройні сили продовжать поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України. Ми рішуче налаштовані працювати із Україною та нашими партнерами, сприяючи Україні у захисті суверенітету, незалежності та територіальної цілісності від російської агресії, як у традиційній сфері та і в кіберпросторі», - йдеться у заяві.

Зазначається, що Канада та Франція також «посилять співпрацю у галузі тренувань й забезпечення України військовим обладнанням у рамках Контактної групи з питань оборони України».

Читайте також: Україна вже відбила понад п’ять тисяч російських кібератак - Федоров

Париж та Оттава також пообіцяли «продовжувати зусилля із повернення українських дітей, депортованих до Росії». «Канада й Франція підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде необхідно, аби спинити російську загарбницьку війну, яка грубо порушує міжнародне право, в тому числі Статут ООН. Наша підтримка незалежності України, її суверенітету й територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів – непохитна», - наголошується у документі.

Читайте також: НАТО може повчитися в України кіберзахисту - Бербок

Зауважимо, що президент Франції Еммануель Макрон зараз перебуває із дводенним візитом у Канаді, куди прибув після участі у Генеральній асамблеї ООН.