Зеленський подякував Байдену за лідерство в підтримці України

Фото

Володимир Зеленський висловив вдячність за підтримку України Джо Байдену, Конгресу США, а також усьому американському народові.

Про це Президент України заявив перед зустріччю з Президентом США Джо Байденом, передає Укрінформ із посиланням на сайт глави Української держави.

«Дякую вам за вашу рішучу підтримку, за рішення, які допомагають нам захищати українців, Україну – наш дім. Ми глибоко цінуємо те, що Україна та Америка стояли пліч-о-пліч із перших митей цього жахливого російського вторгнення. Ваша рішучість неймовірно важлива для нашої перемоги», - відзначив Зеленський.

Володимир Зеленський і Джо Байден проводять зустріч в Овальному кабінеті / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Він нагадав про вчорашню зустріч G7+ щодо відновлення України, у якій узяли участь понад 30 країн, наголосивши, що це був справді корисний формат.

«Ми повинні відновити нормальне життя, і ми дуже цінуємо ваше лідерство, пане Президенте. Ми також маємо 26 двосторонніх безпекових угод із партнерами, заснованих на безпековій декларації G7. У нас є сильна безпекова угода зі США, і ми вдячні за неї. Ми повністю її виконаємо. І дуже важливо, що ми поділяємо однакове бачення безпекового майбутнього України – в ЄС і НАТО», - сказав український лідер.

Читайте також: Зеленський прибув до Білого дому для зустрічі з Байденом і Гарріс

За словами Зеленського, Україна робить безпрецедентну кількість реформ на цьому шляху.

«Сьогодні ми маємо новий пакет підтримки – 7,9 мільярда доларів. Це буде величезна допомога! Я порушив перед Президентом Байденом питання Плану перемоги. Сьогодні ми готуємося обговорити деталі для посилення Плану, скоординувати наші позиції, погляди й підходи. Наші команди працюватимуть разом, щоб забезпечити реалізацію наших майбутніх кроків», - зазначив Президент України.

Він додав, що сьогодні провів зустрічі з членами Сенату і Палати представників США. І подякував їм, а також усьому американському народові за непохитну підтримку.

Читайте також: Зеленський подякував США за пакет допомоги майже на $8 мільярдів та додаткову батарею Patriot

«Разом ми повинні перемогти, ми переможемо», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден провели зустріч в Овальному кабінеті Білого дому.