Умєров підписав подання до уряду про звільнення чотирьох заступників

Міністр оборони Рустем Умєров підписав подання до Кабінету міністрів України про звільнення заступників міністра оборони - Станіслава Гайдера, Олександра Сергія, Юрія Джигира та Людмили Дараган.

Як передає Укрінформ, про це Умєров написав у Фейсбуці.

«Система Міністерства оборони України - Збройні сили, ГУР та ДССТ - під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них - неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни. Я підписав подання до КМУ про звільнення заступників міністра оборони - Станіслава Гайдера (переходить на посаду керівника Офісу міністра), Олександра Сергія, Юрія Джигира, Людмили Дараган (державного секретаря)», - зазначив Умєров.

Про нові призначення, включно із заступниками міністра, Умєров пообіцяв повідомити окремо.

Також за його словами, триває реформа системи оборонних закупівель.

«Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання - довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами», - зазначив Умєров.

Читайте також: Умєров пояснив, чому призначив своїм радником Тимошенка

Також, за його словами, продовжується реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючи ці процеси до стандартів НАТО.

Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив низку кадрових рішень, зокрема звільнив заступника міністра економіки.

Фото: Фейсбук Рустем Умєров