Зеленський подякував Столтенбергу та привітав Рютте

Президент Володимир Зеленський подякував Єнсу Столтенбергу за підтримку України протягом усього його перебування на посаді генерального секретаря НАТО.

Як передає Укрінформ, про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х.

"Я вдячний Єнсу Столтенбергу за підтримку України протягом усього його перебування на посаді генерального секретаря НАТО. Я глибоко ціную його особисті зусилля, спрямовані на об’єднання членів Альянсу, щоб допомогти Україні перемогти і зміцнити Збройні сили", – зазначив Зеленський.

Він додав, що "курс України на членство в НАТО є незворотним, і ми залишаємось відданими цій меті".

Водночас Зеленський привітав Марка Рютте зі вступом на посаду генерального секретаря Альянсу. «Я бажаю йому успіхів на цій новій посаді та сподіваюся на продуктивну співпрацю задля зміцнення євроатлантичної безпеки і нашого партнерства з Альянсом на шляху України до набуття повноправного членства в НАТО. Тільки разом, Україна та її союзники, ми зможемо по-справжньому гарантувати мирну, стабільну та безпечну Європу», – написав Президент.

Читайте також: Перемога України залишатиметься ключовим пріоритетом НАТО - Рютте

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 жовтня, у Брюсселі відбулося засідання Північноатлантичної ради, присвячене церемонії передачі повноважень генерального секретаря Альянсу від Єнса Столтенберга колишньому прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте. Столтенберг обіймав цю посаду з 2014 року та заявив, що за цей час союзники пройшли дійсно історичний шлях.

Фото: ОП