Україна та Фінляндія вивчають можливості створення спільних оборонних підприємств - Умєров

Міністр оборони Рустем Умєров обговорив з головою Комітету з питань оборони парламенту Фінляндії Юккою Копро можливості створення спільних оборонних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

«Провів важливу зустріч з делегацією на чолі з головою Комітету з питань оборони парламенту Фінляндії Юккою Копро. Подякував за підтримку з боку фінського уряду та народу, а також готовність поглиблювати нашу співпрацю», - зазначив він.

За словами Умєрова, фінська делегація підтвердила продовження підтримки України як у вигляді допомоги, так і через інвестування у промислові потужності.

«Ми обговорили різні шляхи фінансування виробництва та можливості для створення нових спільних підприємств. Фінські компанії можуть звертатися до Міноборони – ми готові забезпечити їх контрактами», - підкреслив Умєров.

За словами міністра, під час зустрічі сторони обговорили також безпекову ситуацію в регіоні та на полі бою.

Читайте також: Президенти Фінляндії та Туреччини обговорили шляхи досягнення миру в Україні

«Ворог активно нарощує свої промислові потужності, тож маємо діяти спільно з союзниками, щоб дати гідну відповідь», - зауважив очільник оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, президент Фінляндії Александер Стубб у своїй промові на Генеральній асамблеї ООН підтримав мирний план Зеленського і закликав Путіна негайно припинити війну.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров