Залужний виступив перед британськими консерваторами і назвав запоруку миру

Посол України у Великій Британії Валерій Залужний вважає, що тільки спільні зусилля України, Великої Британії та Європейського Союзу можуть забезпечити мирне та стабільне майбутнє. 

Про це він заявив на щорічній конференції Консервативної партії у Бірмінгемі, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм дипломата. 

«Наголосив, що Україна разом зі своїми партнерами має виграти цю війну… Для того, щоб це стало можливим, нам потрібна всеохоплююча стратегія для перемоги. Стратегія, яка виходить за межі простої витримки наступної атаки або утримання чергової лінії оборони», - зазначив Залужний.

На його думку, важливими елементами нашої перемоги є інвестиції у виробництво української зброї, захист повітряного простору та конфіскація заморожених російських активів.

Читайте також: Українцям представлять План перемоги без деяких деталей - Єрмак

«Підкреслив, що довготривалий справедливий мир досяжний - і шлях до нього у Формулі миру. Тільки спільні зусилля України, Великої Британії та Європейського Союзу можуть забезпечити мирне та стабільне майбутнє», - переконаний посол України.

Як повідомляв Укрінформ, новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі назвав непохитну підтримку України своїм "пріоритетом номер один".

Фото: Телеграм / Валерій Залужний