Зеленський: Пропонуємо партнерам визначитися, як вони бачать завершення війни

Відео

Україна пропонує партнерам визначитися, яким вони бачать завершення війни з РФ і місце України у глобальній архітектурі безпеки.

Про це у відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Сьогодні погодив графік перемовин на тиждень. Це зустрічі, перемовини з багатьма партнерами. Ми представимо всім, хто може посилити Україну, план нашої перемоги. Кожній країні, яка справді може допомогти наблизити мир. І, звичайно, зрозумівши всі позиції партнерів, всі реальні можливості для України, посиливши наш план, ми зробимо публічною нашу стратегію для подальших дій... Ми пропонуємо нашим партнерам визначитися, як вони бачать завершення цієї війни і місце України саме в глобальній архітектурі безпеки. А також зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення", - заявив Зеленський.

Джерело: ОП

Він підкреслив, що перспективи мають бути зрозумілими кожному в Україні.

Глава держави зазначив, що за підсумками сьогоднішнього дня очікує звіту української команди, яка зараз працює у Вашингтоні, а також звіту головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо роботи партнерами.

Читайте також: Росія за тиждень випустила по Україні понад 800 КАБів і майже 400 дронів - Зеленський

"Була сьогодні тривала доповідь щодо фронту – наших дій, наших потреб. Особливо важкими залишаються донецькі напрямки, і ми постараємося переконати партнерів у «Рамштайні», що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців. Достатнє постачання для фронту, достатнє комплектування наших бригад технікою та достатня далекобійність для наших сил – це те, що точно стане найкращим заспокійливим для Росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру", - заявив Зеленський.

Він повідомив, що сьогодні заслухав доповіді радника зі стратегічних питань Олександра Камишіна і міністра з питань стратегічних галузей промисловості Германа Сметаніна щодо виробництва снарядів, артилерії, техніки.

Читайте також: Україна на «Рамштайні» представить кроки для справедливого закінчення війни - Зеленський

"І не лише про те, що вже досягнуто, не лише про те, що ми вже виробляємо, а й про пропозиції партнерам інвестувати в наше українське виробництво дронів передусім та РЕБ. Це теж частина нашого пакета для «Рамштайну». Ми маємо ставати сильнішими щомісяця, щотижня", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден очолить наступну зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», що відбудеться 12 жовтня у Німеччині.

Фото: ОП