Україна і Японія досягли домовленостей по суті щодо угоди про захист інформації - посол

Ексклюзив

Україна і Японія досягли домовленостей по суті щодо угоди про захист інформації, яка зміцнить безпеку обох держав.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, який завершує свою дипломатичну місію.

«Було проведено кілька раундів переговорів, і цього разу досягнуто домовленості по суті. Залишилося технічне підписання, але я вважаю, що його час, місце і формат будуть узгоджені відносно швидко. Я думаю, що в майбутньому і Японії, і Україні потрібно буде обговорити, як ми можемо використати цю угоду для співпраці та поліпшення безпеки наших країн», – сказав він.

Мацуда зауважив, що насправді багато дискусій уже розпочато, наприклад, про досвід, здобутий Україною у ході оборони від російської агресії, із застосування наземних, морських і повітряних безпілотників.

«Я вважаю, що ці знання та досвід, безумовно, будуть корисними для Японії. Окрім того, фактичний стан військового співробітництва між Північною Кореєю і Росією також становить інтерес для Японії як сусіда Північної Кореї», – наголосив дипломат.

На думку посла, для України угода про захист інформації буде корисна в плані отримання інформації від японських компаній про технології, необхідні для подальшого посилення обороноздатності.

Читайте також: Японія передасть Україні партію енергообладнання та габіони для його захисту - посол

«Тож якщо і Японія, й Україна повною мірою скористаються Угодою про захист інформації, це, поза сумнівом, зміцнить безпеку обох держав», – підкреслив Мацуда.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року глави урядів Японії та України домовилися розпочати офіційні переговори щодо укладання двосторонньої угоди про захист інформації.

Японія має двосторонні угоди про захист інформації лише з 8 країнами - США, Францією, Австралією, Великою Британією, Індією, Італією, Південною Кореєю та Німеччиною.