Стефанішина у США провела низку зустрічей - говорили про План перемоги і посилення оборони України

Фото

Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністр юстиції Ольга Стефанішина у межах візиту до Сполучених Штатів провела низку зустрічей з представниками Ради національної безпеки США, Держдепартаменту та Міністерства оборони США.

Про це повідомляє у Фейсбуці Офіс Стефанішиної, передає Укрінформ.

Зазначається, що сторони узгодили бачення щодо рішень, які необхідно ухвалити найближчим часом для реалізації Плану перемоги, представленого Президентом України Володимиром Зеленським. Зокрема, з членами адміністрації президента США обговорили актуальні питання порядку денного для посилення оборони України.

Участь у зустрічах взяв начальник Генерального штабу ЗСУ Анатолій Баргилевич.

Повідомляється також, що віцепрем'єр-міністерка зустрілася із заступником державного секретаря із політичних питань Джоном Бассом та заступницею помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Лорою Купер.

Окремо під час візиту Стефанішина провела консультації з представниками Міжнародного валютного фонду - першим заступником директора-розпорядника МВФ Гітою Гопінат, а також з командою місії МВФ на чолі з Гевіном Греєм. Сторони зосередились на питаннях подальшої підтримки макрофінансової стабільності України.

Читайте також: США бачать «продуктивні кроки» у Плані перемоги України - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня Стефанішина обговорювала трансформації в Україні на шляху до Євросоюзу та НАТО із заступником державного секретаря США з політичних питань Джоном Бассом.