Зеленський представив прем’єру Британії План перемоги

Відео

Президент Володимир Зеленський у Лондоні представив прем’єр-міністру Великої Британії Кіру Стармеру План перемоги.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у Лондоні представив йому деталі Плану перемоги. Ми домовилися опрацювати його разом із союзниками», – розповів Зеленський.

Відео: Телеграм Володимира Зеленського

Він відзначив, що План перемоги покликаний створити правильні умови, щоб завершити війну у справедливий спосіб. 

Як зазначає пресслужба Президента, він наголосив, що це місток до другого Саміту миру. «Україна може вести переговори лише із сильної позиції», – заявив Зеленський.

Глава держави також наголосив, що для України важливо отримати запрошення на вступ до НАТО.

Співрозмовники обговорили майбутню оборонну та фінансову допомогу. Кір Стармер запевнив, що Велика Британія і надалі зберігатиме лідерську роль у підтримці України.

«Дуже важливо, що ми можемо продемонструвати Україні нашу незмінну відданість і підтримку. Це така важлива боротьба для вас і для всіх нас», – наголосив Премʼєр-міністр.

Глава Української держави подякував Великій Британії за оборонну підтримку, зокрема далекобійною зброєю, і наголосив на необхідності отримати дозвіл на удари вглиб російської території.

Читайте також: Зеленський: План перемоги - це шлях посилення України перед наступним Самітом миру

Як повідомляв Укрінформ, попередня зустріч Президента Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером відбулася 25 вересня у Нью-Йорку на полях Генеральної асамблеї ООН.

Тоді Стармер вкотре наголосив на «незмінній підтримці України», зазначивши, що є можливість обговорити, «що ще потрібно зробити» для посилення допомоги.

Учора у Хорватії Володимир Зеленський заявив, що упродовж найближчої доби проведе зустрічі з лідерами Великої Британії, Франції, Італії, Німеччини.

Фото: ОП