Китай заявив про готовність підтримувати взаємовигідне співробітництво з Україною

Помічник міністра закордонних справ Китаю Лю Бінь зустрівся з послом України в КНР Павлом Рябікіним і запевнив у готовності його країни підтримувати взаємовигідне співробітництво з Україною.

Про це повідомили в МЗС КНР, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Лю Бінь зазначив, що Китай та Україна є традиційно дружніми країнами, і Китай готовий співпрацювати з Україною, розвивати китайсько-українські відносини та підтримувати взаємовигідне співробітництво в різних сферах», - розповіли в міністерстві.

Рябікін, як повідомили в МЗС КНР, своєю чергою сказав, що Україна цінує розвиток відносин із Китаєм та готова активно сприяти обмінам на всіх рівнях і співпраці між двома країнами.

«Сторони також обмінялися думками щодо політичного врегулювання «української кризи» (так у Китаї називають російську війну проти України – ред.)», - додали в МЗС КНР.

Зустріч Лю, чий ранг прирівнюється до заступника міністра, із Рябікіним відбулася 8 жовтня. Українська амбасада про зустріч та питання, що обговорювались, поки не інформує.

Читайте також: Китай і Бразилія застерігають проти ядерних погроз на адресу України

Як повідомляв Укрінформ, перший віцепрезидент НАН України, голова наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень Володимир Горбулін вважає, що Україна має продовжувати діалог із Китаєм з огляду на позицію КНР щодо незастосування ядерної зброї.