Рютте на посту генсека НАТО робитиме все, щоб підтримувати Україну - Єрмак

Марк Рютте на посту генерального секретаря НАТО буде робити все можливе, щоб дійсно продовжувати допомагати Україні і підтримувати її.

Про це у телеетері поінформував керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає кореспондент Укрінформу.

«Із Рютте у нашого Президента є особисті дуже гарні, дуже дружні стосунки. Його команда має такі ж стосунки з нашою командою. Безумовно, Марк Рютте і на посаді прем’єр-міністра, і, я впевнений, на посаді генсекретаря НАТО буде робити все можливе, щоб дійсно продовжувати допомагати, підтримувати Україну», - переконаний Єрмак.

При цьому керівник ОП закцентував увагу на тому, що все ж таки позиція НАТО — це позиція всіх членів НАТО, і це потрібно враховувати.

«Саме тому дуже важливим фактором є особиста точкова робота з кожним із партнерів, щоб дійсно ця підтримка, чітке розуміння нашої стратегії, нашого плану — щоб воно було не тільки на формальному рівні. І все ж таки є розуміння того, що майбутнє України в НАТО це є не тільки перспектива, але це є і дуже важливим елементом та фактором щодо закінчення цієї війни», - заявив він.

Читайте також: Зеленський, Стармер і Рютте говорили на зустрічі про військове посилення України

Водночас Єрмак зазначив, що у ОП не виключають можливості присутності представників РФ на другому Саміті миру, яким може бути представлений План перемоги.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підтвердив, що отримання запрошення до НАТО є частиною Плану перемоги.

Фото: ОП