Росія поширює фейки щодо Плану перемоги Зеленського - Центр стратегічних комунікацій

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКСК назвали «ворожою нісенітністю» інформацію кремлівських пропагандистів про те, чому Президент України Володимир Зеленський досі не оприлюднює План перемоги.

Про це у Фейсбуці інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКСК, передає Укрінформ.

Коментуючи заяву російського «журналіста»-пропагандиста Руслана Мармазова про те, що Зеленський нібито відкладає оприлюднення Плану перемоги України, бо розуміє, що начебто «справи його кепські» і начебто прагне «якось натиснути психологічно на західних спонсорів», у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки наголосили, що це - брехня.

Читайте також: Росіяни активізували фейк-кампанію про «концтабори» в Україні - ЦПД

У Центрі нагадали, що автор подібних фейків - псевдожурналіст Мармазов - був досить відомою особою у вузьких колах української спортивної журналістики і 10 років працював пресаташе донецького ФК «Шахтар», але у 2015 році втік до РФ, звідки почав поливати брудом і Донецьк, і Україну.

Окрім того, Мармазов відомий своїми проросійськими поглядами - зокрема, він висловив підтримку так званій «ДНР» і стверджував, що його ніхто не звільняв з донецького клубу і що він залишив його «за власним бажанням під тиском політичної ситуації».

«У дійсності його з ганьбою вигнали з клубу за пияцтво і непристойну поведінку. У 2019 році через путінську спрощену процедуру отримав громадянство РФ. Та в самій Росії він, за великим рахунком, виявився нікому не потрібний. Тому зараз Мармазов поневіряється різноманітними інформаційними сміттярками, які залюбки публікують його маразматичні «думки», - поінформували у Центрі стратегічних комунікацій при МКСК.

Читайте також: Спецслужби РФ готують фейки про торгівлю зброєю між Україною та Туреччиною - ЦПД

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що План перемоги України, ініційований Президентом Володимиром Зеленським, буде представлено українцям без деяких закритих деталей.

За словами Єрмака, щодо цього плану є дуже чутливі частини і вони є закритими, однак не тому, що є секрети.

Керівник ОП пояснив, що все, що стає публічним, чує і РФ.

Фото: ОП