Латвія виділить 3,5% ВВП на допомогу Україні - глава МЗС

Латвія планує продовжити заходи, спрямовані на підтримку України та виділить 3,5% ВВП на військові та енергетичні потреби.

Про це заявила міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Латвія буде продовжувати вже впроваджені заходи для допомоги Україні. Вчора у Кабміні ми обговорили пакет, який включає в себе допомогу енергетичну фонду. 3.5% нашого ВВП ми будемо використовувати на допомогу Україні та покращувати безпекову ситуацію. В цілому до кінця цього року наша підтримка складає 1 млрд доларів», - сказала пані Браже.

Читайте також: Латвія розгорнула мобільні групи ППО на східному кордоні після інциденту з «Шахедом»

Вона наголосила, що перемогти у війні Україні допоможуть три фактори: військова спроможність, стійка економіка та зниження обмежень, що допоможуть Україні надавати відповіді на гуманітарні, економічні та інші виклики.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки (NB8) підписали пакет допомоги Україні на 44 млн євро. Кошти спрямують на купівлю генераторів та сонячних батарей.