Прем’єр Латвії перед самітом ЄС наголосила на потребі збільшення підтримки України

На саміті Євросоюзу буде обговорюватися питання збільшення підтримки України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала журналістам прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня перед початком засідання Європейської ради у четвер у Брюсселі.

"Я з нетерпінням чекаю сьогодні на зустріч із Президентом Зеленським, тому що вірю, що наша підтримка України залишається дуже сильною. І дискусія, яку ми проведемо сьогодні, покаже, як ми можемо ще більше зробити того, про що просить Україна. Я пишаюся тим, що Європа завжди може домовитися про більшу допомогу Україні, і це залишається на нашому політичному порядку денному", - сказала вона.

Сіліня повідомила, що на саміті також буде обговорено тему нелегальної міграції, зокрема "гібридні атаки та інструменталізацію міграції з боку Білорусі".

"Я вважаю, що Європа повинна ухвалити рішучі рішення щодо гібридних атак та нелегальної міграції", - додала вона.

Читайте також: Мецола привітала мирний план Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вирушив на засідання Європейської ради у Брюссель, де на саміті Євросоюзу представить План перемоги.

Він зазначив, що програмою візиту до Брюсселя також заплановані зустрічі у Європарламенті – і з президенткою Робертою Мецолою, і з головами політичних груп у Європарламенті. Крім того, український лідер проведе зустріч із генсеком НАТО Марком Рютте.

Учора Володимир Зеленський представив План перемоги під час виступу у Верховній Раді.

Фото: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja