Зеленський зустрівся із президентом Євроради

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський прибув до Європейської ради і зустрівся з її президентом Шарлем Мішелем.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Зеленського у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

Ключовими темами, які Президент Володимир Зеленський обговорюватиме під час саміту Євросоюзу, будуть План перемоги, використання заморожених російських активів та підготовка до зими. Про це глава Української держави сказав на спільному підході до преси з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

"Для мене дуже важливо поділитися Планом перемоги з очільниками держав, які допомагають нам під лідерством ЄС від самого початку повномасштабної війни", - зазначив Зеленський.

Він додав, що важливою буде й тема використання заморожених російських активів.

Фото: ОП

"Я дуже відкрито сказав Президенту (Шарлю Мішелю – ред.), що у нас була дуже велика пауза без військової підтримки", - зауважив Президент України.

За його словами, надані кошти підуть на внутрішнє виробництво безпілотників та систем радіоелектронної боротьби.

"Ми хочемо отримати гроші і для допомогти нашим людям, які втратили домівки", - додав Зеленський.

9 жовтня Рада ЄС погодила надання Україні макрофінансової допомоги на суму 35 мільярдів євро, а також новий механізм, який допоможе Україні у погашенні кредитів на суму до 45 мільярдів євро, наданих ЄС та партнерами з G7.

Під час прибуття на саміт Євросоюзу Зеленський зазначив, що в умовах зими, що наближається, необхідно вжити додаткових заходів.

"Ми вже зробили нашу домашню роботу, багато заходів реалізовано, але нам потрібні засоби ППО", - наголосив Президент України.

Як заявив Президент Європейської ради Шарль Мішель на спільному з Президентом Зеленським підході до преси, у Євросоюзі розуміють, що Україна потребує більшої військової та фінансової підтримки, і щодо цього між Україною та ЄС немає жодної невизначеності, передає кореспондент Укрінформу.

«Президент Зеленський зараз поділиться з нами Планом перемоги, який ми будемо раді почути», - зазначив Мішель.

Читайте також: План перемоги: примус РФ до миру та спроба відродити віру Заходу в себе

Він додав, що має два меседжі для українського народу та його лідера.

«По-перше, Європейський Союз буде завжди на вашому боці, як би довго це не тривало і чого б це не коштувало. Ми знаємо, що ви потребуєте більшої військової та більшої фінансової підтримки, і ми будемо обговорювати ці потреби, а саме, як ми можемо прискорити, докласти більше зусиль, щоб підтримати український народ якомога краще з усіх точок зору», - сказав голова Євроради.

Друге повідомлення стосується того, що майбутнє України – лише з Європейським Союзом.

Читайте також: Прем’єр Латвії перед самітом ЄС наголосила на потребі збільшення підтримки України

«Останнього місяця ми мали багато прогресу в цьому питанні з обох боків. Щодо імплементації необхідних рішень та реформ. Зима скоро, і багато всього відбувається по світу, тож ми повинні бути чесними як ніколи. У нас немає жодної невизначеності, ми на одному боці, у нас спільні цінності, і ви можете розраховувати на ЄС», - додав він.

Як передавав Укрінформ, Мецола привітала мирний план Зеленського.

Президент Володимир Зеленський вже прибув до Брюсселя, де представить свій мирний план на засіданні Євроради та в Європарламенті.

Перше фото: ОП