Україна і Греція підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підписали у Брюсселі Угоду про співробітництво у сфері безпеки, що підтверджує готовність Греції і надалі забезпечувати найбільш нагальні оборонні потреби України.

Про це ідеться в повідомленні на сайті глави держави, передає Укрінформ.

За словами Зеленського, з початку повномасштабного російського вторгнення Греція надає Україні військову допомогу, зокрема матеріально-технічну і навчальну.

Відео: ОП

"Цією угодою Грецька Республіка закріплює готовність забезпечувати найбільш нагальні оборонні потреби України й надалі", - акцентував Президент України.

Разом із партнерами Греція надаватиме додаткові ресурси для прискорення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для літаків F-16.

Зазначається, що йдеться також про економічне партнерство, співпрацю у сфері безпеки, підтримку санкцій проти РФ, притягнення держави-агресорки до відповідальності та відшкодування збитків, а також взаємодію в галузях культури, освіти та мистецтва.

Греція зобов’язується брати участь у відновленні й реконструкції України, підтримує майбутнє членство в ЄС і НАТО і Формулу миру.

Документ підписаний на виконання Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі 12 липня 2023 року. Загалом Україна уклала вже 27 двосторонніх угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією, Словенією, Ірландією та Грецією.

Читайте також: Зеленський: США, Німеччина, Франція та Італія хочуть союзу щодо далекобійної зброї для України

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський обговорив План перемоги із лідерами ЄС на закритій зустрічі.

Фото: ОП