Зеленський зустрівся з Мецолою: Розраховуємо на подальше лідерство Європарламенту у наданні допомоги

Відео

Президент Володимир Зеленський розраховує на подальше лідерство Європарламенту в питанні виділення необхідної допомоги Україні, зокрема схвалення акту про надання 35 млрд євро коштом доходів від заморожених російських активів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

У Європейському парламенті в Брюсселі Зеленський провів переговори з Президенткою Робертою Мецолою і зустрівся з головами та співголовами політичних груп.

Він відзначив особисте лідерство Роберти Мецоли та сильний голос Європарламенту на підтримку України в боротьбі з російською агресією, а також на шляху до ЄС.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

"Вдячний кожному євродепутату за підтримку нашої держави. Розраховую на подальше лідерство Європарламенту у наданні Україні необхідної допомоги для прискорення перемоги над російським терором та в процесі інтеграції в ЄС", – наголосив Зеленський.

Президент подякував за всі резолюції Європарламенту на підтримку України, зокрема щодо невідкладного зняття обмежень на застосування західної зброї проти легітимних військових цілей на території РФ.

Крім того, за його словами, Україна очікує від Європейського парламенту сильної резолюції до 1000-го дня з початку повномасштабної російської агресії.

Читайте також: Мецола привітала мирний план Зеленського

Зеленський підкреслив, що Україна розраховує на те, що найближчим часом Європарламент схвалить акт про надання 35 млрд євро коштом доходів від заморожених російських активів.

Також сторони обговорили підтримку Формули миру Європейським парламентом.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня в Брюсселі президентка Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що Європарламент вже наступного тижня голосуватиме за надання Україні кредиту у 35 мільярдів євро, всі витрати по якому здійснюватимуться за рахунок надходжень від заморожених російських активів.

Фото: ОП