Зниження мобілізаційного віку з міністрами оборони країн НАТО не обговорювали - Умєров

Відео

Під час засідань Ради України-НАТО та зустрічей з міністрами оборони країн-членів НАТО питання зниження мобілізаційного віку в Україні не піднімалось.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками роботи в Брюсселі. 

«Перше. Про мобілізацію обговорення не було. Друге. Ми не коментуємо чутки. Третє. Коли мене запитують про мобілізацію, я кажу, що ми мобілізацію провели разом з парламентом. Вони (міжнародні партнери – ред.) хочуть зрозуміти, чому ми не рекрутуємо, не мобілізуємо людей віком з 18 до 25-ти. Ми їм пояснюємо, що це умова Верховної Ради, яка дозволила нам мобілізувати (осіб віком - ред.) від 25 до 60-ти», - сказав Умєров.

Стосовно можливих змін у питанні мобілізаційного віку міністр зазначив: «Ми хочемо давати вибір людині... У законодавстві чітко вказано - з 25 і вище. В цьому плані якщо є бажання у когось прийти і служити своєму народу, ми завжди раді».

Читайте також: У Раді не обговорюють зниження мобілізаційного віку до 20 років - депутат

Як повідомляв Укрінформ, голова підкомітету з держбезпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що питання пониження мобілізаційного віку не стоїть на порядку денному.