Шмигаль обговорив з прем'єром Фінляндії будівництво укриттів в Україні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з фінським колегою Петтері Орпо підтримку будівництва системи укриттів в Україні та запропонував створити Коаліцію цивільного захисту.

Про це глава українського уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«З Прем'єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо ми сьогодні обговорили окремий проєкт та підтримку у питанні розвитку системи цивільного захисту. Мова передусім про будівництво системи укриттів в Україні. Запропонував створити Коаліцію цивільного захисту. Фінляндія може відігравати ключову роль і стати співголовою цієї коаліції», - написав він.

Шмигаль зазначив що сторони також обговорили кроки для зміцнення ЗСУ й імплементацію безпекової угоди, підписаної Президентами України та Фінляндії.

«Вдячні Фінляндії за підтримку Формули миру України. Розраховуємо на подальшу підтримку вступу України в НАТО, що є першим пунктом Плану перемоги Президента України Володимира Зеленського», - підкреслив прем'єр.

Читайте також: Шмигаль приїхав до Фінляндії та зустрівся з прем'єром

Глава уряду також висловив вдячність особисто Орпо й усьому фінському уряду за підтримку прагнень України якнайшвидше вступити в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль перебуває з візитом у Фінляндії. Зокрема, він проведе зустрічі з керівництвом країни та представниками фінського бізнесу.

Джерело: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України