Глава МЗС Франції відвідає північний схід України

Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив про намір відвідати північний схід України для зустрічі з українськими військовими, а також оголосив про відкриття двох центрів захисту прав дитини за сприяння Парижа.

Про це він повідомив заявив на спільній із главою МЗС України Андрієм Сибігою пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я також відвідаю один із центрів реабілітації військових, організований Фондом пані Пінчук. Наступного дня я поїду на північний схід України для того, щоб познайомитися з українськими військовими, які протистоять росіянам і докладають усіх зусиль для операції в Курській області», – заявив він.

Барро підкреслив, що Росія вчиняє воєнні злочини в Україні і «ніщо у світі не зможе їх виправдати», тому він відвідає центр захисту дитини, організований уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем.

Крім того, глава МЗС оголосив про відкриття у Дніпрі та Харкові двох центрів за сприяння Франції, що прийматимуть дітей, які повернулися з окупації, та сприятимуть їх реабілітації.

За його даними, з початку повномасштабної війни Франція надала більше 3 млрд євро допомоги для цивільного сектору України.

Читайте також: Франція надасть літаки Mirage-2000 на початку наступного року і підготує пілотів - глава МЗС

Як повідомлялося, міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро у суботу, 19 жовтня, прибув до Києва. Очільник французької дипломатії розпочав свій перший візит із вшанування полеглих захисників біля Стіни пам’яті на Михайлівській площі.