Міністри оборони G7 підтримали незворотний шлях України до членства у НАТО

Декларація

Міністри оборони країн-членів G7 підтримують Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО.

Про це йдеться в оприлюдненій головуючою в G7 Італією підсумковій декларації за підсумками зустрічі міністрів у Неаполі, передає Укрінформ.

«Ми підкреслюємо намір і надалі надавати допомогу Україні, в тому числі військову допомогу в короткостроковій і довгостроковій перспективах. Ми підтримуємо Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО», - йдеться у документі.

Глави Міноборони також вважають вкрай важливим продовжувати підтримувати потреби у навчанні та тренуванні Сил оборони та безпеки України в короткостроковій та довгостроковій перспективах, враховуючи потребу у відновленні сил.

Міністри повторили, що кінцевою метою залишається всеосяжний, справедливий і міцний мир згідно з міжнародним правом, викладеним у Статуті ООН та його принципах, що забезпечує повагу до суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: Глави Міноборони G7 підтвердили непохитну підтримку України

Окрім міністрів оборони країн G7, також у сьогоднішній зустрічі взяли участь високий представник ЄС Жозеп Боррель та генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що не виключає, що Україна приєднається до Альянсу як його 33-й або 34-й член, але не дав чіткої відповіді на запитання журналістів, чи можливе запрошення України до Альянсу в найближчому майбутньому.