Сибіга сьогодні зустрінеться з міністрами закордонних справ, оборони та торгівлі Туреччини

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розпочав офіційну програму візиту в Туреччину з відвідання мавзолею Ататюрка. Сьогодні відбудуться зустрічі з міністрами закордонних справ, оборони та торгівлі Туреччини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр перебуватиме з візитом у Туреччині по 22 жовтня для проведення переговорів на високому рівні з ключових питань українсько-турецької співпраці.

В Анкарі сьогодні відбудуться переговори Сибіги із його турецьким колегою Хаканом Фіданом. Після зустрічі міністри зроблять заяву для преси.

Згодом Сибіга зустрінеться з міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав мавзолей Ататюрка / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Переговори в Туреччині будуть зосереджені на розширенні двосторонньої співпраці України і Туреччини у політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свободі мореплавства у Чорному морі та чорноморській безпеці. Особлива увага буде приділена Плану перемоги, представленому Президентом України Володимиром Зеленським, інтеграції України до НАТО та Формулі миру, зазначили в МЗС.

Читайте також: У Туреччині підготували більш як 1,5 мільйона операторів БПЛА

Завтра візит міністра продовжиться в Стамбулі, де Андрій Сибіга проведе низку переговорів та відвідає оборонно-промислову виставку «SAHA EXPO 2024». У межах виставки відбудуться окремі зустрічі міністра з турецькими оборонними компаніями. Також Сибіга відвідає Стамбульський університет.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Андрій Сибіга розпочав візит до столиці Туреччини із зустрічі з української громадою та відкриття недільної школи.