Стефанішина зустрілася з послами G7 - обговорили рух України в ЄС

Фото

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністр юстиції України Ольга Стефанішина обговорила з послами Групи Семи (G7) рух держави до членства в Євросоюзі.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

Зазначається, що ключова увага була присвячена крокам України на євроінтеграційному шляху, поточному порядку денному трансформацій держави в межах руху до ЄС, а також євроатлантичним прагненням України й посиленню обороноздатності держави.

Віцепремʼєрка нагадала, що до кінця року Україна повинна представити дорожню карту трансформацій у сфері верховенства права, реформи державного управління та функціонування демократичних інституцій.

Учасники зустрічі обговорили порядок денний майбутніх кроків в межах переговорного процесу щодо вступу в Євросоюз та виклики на цьому шляху, зокрема в контексті відкриття переговорних розділів. Стефанішина підкреслила, що до кінця 2025 року наша держава спроможна відкрити якнайбільше розділів та рухатись максимально швидко.

«Нам вдалося спрямувати наші зусилля на розбудову потужної внутрішньої адміністративної спроможності, щоб процес вступу до ЄС був безперешкодним, динамічним і при цьому не втрачав якості. Ми очікуємо, що 2025 рік буде ключовим, коли Україна зможе прискорити процес вступу», – підкреслила урядовиця.

Також сторони обговорили План перемоги Президента Володимира Зеленського та порядок денний реформ, зокрема посилення інституційних спроможностей судової системи та підтримка зусиль антикорупційних органів.

Читайте також: Одним із пріоритетів Польщі під час головування в ЄС буде євроінтеграція України - Дуда

Зазначається, що посли G7 привітали зусилля України, спрямовані на внутрішні трансформації та висловили підтримку нашій державі у її прагненні стати членом ЄС та НАТО. Вони запевнили у подальшій підтримці України в протистоянні агресії Росії.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголошувала, що найважливішою передумовою для входження будь-якої країни до складу Євросоюзу є її повна відданість європейським цінностям, а також готовність швидко інтегруватися до європейського ринку.

Фото: Мін'юст