Посол Брінк: Переконана, що підтримка України після виборів у США продовжиться

Новий президент Сполучених Штатів дослухатиметься до своїх громадян, серед яких є чітка підтримка України і розуміння, що її боротьба проти Росії має вплив.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк на Форумі «Сталимо перемогу: від стійкості громадян до Держави Вдячності», передає кореспондент Укрінформу.

«Боротьба України – це те, що впливає на нас. Це важливо для нас, не лише, як для країни, але і для Мічигану чи Техасу, тому що ця боротьба існує, як і питання до будь-якої адміністрації: як переможець буде політично підтримувати Україну?», – пояснила вона.

Брінк запевнила в чіткій підтримці Україні громадянами США і зауважила, що нова адміністрація буде дослухатися до американців і цінностей демократії.

«Як допомога виллється в політичні рішення – я не знаю, я не можу цього передбачити, тому що кожна адміністрація має свої стратегії і права вирішувати, але коли є чітка підтримка, я переконана, що наша підтримка України продовжиться», – сказала посол США.

Читайте також: Гарріс: Якщо Трамп переможе, Путін сидітиме у Києві

Дипломат також вважає, що Україна має і надалі дотримуватися обраного шляху, щоб на запитання: «Чому треба вас підтримувати?» відповідати, що це - питання безпеки, економіки, демократичних свобод та наближення до Євросоюзу і НАТО.

«Україна – це той партнер, якого Америка хоче бачити, як сильного партнера в альянсі боротьби за цінності демократії. Я не можу передбачити майбутнє, дати пряму відповідь на запитання, але я переконана, що підтримка України буде. Я переконана в демократії і зацікавленості Америки в Україні», – зауважила Брінк.

Як повідомляв Укрінформ, президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року.