Стефанчук і президент Латвії обговорили безпекову ситуацію в Україні та План перемоги

Фото

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із президентом Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом, де обговорили безпекову ситуацію в Українській державі та План перемоги.

Про це повідомив Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Радий зустрічі з Президентом Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом. Латвія надає Україні підтримку на всіх рівнях - президента, парламенту, уряду, приватного сектору та всього латвійського суспільства. Подякував за це і за всю надану військову, фінансову і особливо оборонну допомогу», - зазначив Стефанчук.

Спікер українського парламенту також відзначив важливість рішення Латвії продовжувати підтримку України на рівні 0,25% ВВП щорічно до 2026 року, як задекларовано у двосторонній безпековій Угоді.

«Під час зустрічі зосередився, передусім, на безпековій ситуації. Розказав про План перемоги, який тиждень тому представив Президент України Володимир Зеленський у стінах українського парламенту», - поінформував Стефанчук.

Голова ВР нагадав, що першим пунктом Плану є запрошення України до НАТО, що стане сильним стратегічним кроком, здатним переламати ситуацію у війні. Другий пункт передбачає зміцнення обороноздатності Української держави і посилення спроможності оборонятись від російської навали. Третій пункт передбачає розміщення на українській території комплексного неядерного стратегічного пакету стримування, четвертий - економічний, п'ятий - розрахований на післявоєнний час.

Читайте також: Стефанчук і Науседа обговорили підтримку союзниками Плану перемоги

«Разом із президентом Латвії детально і ґрунтовно обговорили кожен пункт Плану перемоги. Прикметно, що Едгарс Рінкевичс підтримав План і висловив готовність сприяти його реалізації», - наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розпочав робочий візит до Латвії, де 24 жовтня відкриється третій парламентський саміт «Кримської платформи». Спікер українського парламенту представив латвійським колегам План перемоги України.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook