Стефанчук обговорив з головою нижньої палати парламенту Іспанії запрошення України до НАТО

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і голова Конгресу депутатів Іспанії Франсіна Арменголь обговорили пункти Плану перемоги, зокрема запрошення України до НАТО.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він наголосив, що офіційне запрошення продемонструє Росії рішучість союзників конкретними діями підтримувати Україну на її незворотному шляху до членства в Альянсі.

Голова ВР подякував Іспанії за всебічну допомогу Україні, особливо оборонну. За його словами, надані Іспанією системи протиповітряної оборони дозволили суттєво посилити захист критичної інфраструктури України.

Також Стефанчук подякував Арменголь за участь у цьогорічному парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи та підтримку України на міжнародній арені.

Під час зустрічі він наголосив на рішеннях, яких очікує Україна від партнерів і які покликані посилити обороноздатність України. Йдеться передусім про військову підтримку, підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук обговорив із очільницею Бундестагу пришвидшення постачання Україні зброї

Також сторони приділили увагу посиленню міжпарламентської співпраці країн.

Голова ВР запросив Арменголь відвідати з візитом Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук і президентка німецького Бундестагу Бербель Бас обговорили питання пришвидшення постачання зброї від партнерів, що посилить обороноздатність України.

Фото: Стефанчук, ФБ