Зеленський не планує підписувати закон, що скасовує переведення часу з весни - ВВС

Президент Володимир Зеленський не планує підписувати проєкт закону «Про обчислення часу», що скасовує подальше переведення годинникових стрілок після переходу на зимовий час 27 жовтня.

Про це з посиланням на власні джерела в Офісі Президента повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

«У ніч проти неділі, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час - стрілки годинників переведуть на годину назад. Цей перехід мав стати останнім, адже у липні Верховна Рада підтримала проєкт, який скасовує подальші переведення. Однак президент його досі не підписав - і, як кажуть джерела ВВС, не планує цього робити», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до законопроєкту, в останню неділю жовтня Україна мала б перейти на зимовий час востаннє і на ньому лишитися.

"Не планує Президент підписувати", - твердить співрозмовник ВВС в Офісі Президента.

Читайте також: Україна в ніч на 27 жовтня перейде на зимовий час

Інший співрозмовник у президентській фракції розповів, що відсутність підпису президента під цим законопроєктом пояснюється підрахунками: «Все порахували й побачили мінуси для економіки - "вилізли збитки у кілька мільярдів".

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», однак 19 березня у другому читанні за нього проголосували лише 212 депутатів. Після цього законопроєкт відправили на доопрацювання.

16 липня 2024 року парламент таки ухвалив закон у цілому, залишивши в Україні лише зимовий час. Відповідну законодавчу ініціативу підтримав 261 народний депутат. 21 серпня цей документ направили на підпис Президенту. Однак Володимир Зеленський його досі не підписав.

Фото: ОП