Залучення українських компаній до модернізації інфраструктури Анголи обговорили глави МЗС

Міністри закордонних справ України та Анголи Андрій Сибіга і Тете Антоніу обговорили залучення українських компаній до модернізації енергетичної та транспортної інфраструктури Анголи, а також її аграрного сектору.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство України, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час переговорів міністри зосередилися на перспективах залучення українських компаній до проєктів з модернізації енергетичної та транспортної інфраструктури Анголи, а також її аграрного сектору. Вони обговорили роль України та потенційні взаємовигідні проєкти у контексті реалізації коридору Лобіто.

Окрему увагу дипломати приділили високотехнологічному сільському господарству, зокрема використанню дронів у фермерстві.

“Україна має унікальний досвід і технології, якими ми готові ділитися і допомагати Анголі у підвищенні її продовольчої самодостатності”, – наголосив Сибіга.

Глава МЗС зазначив, що Україна зацікавлена у розширенні українсько-ангольської договірно-правової бази. За його словами, пріоритетом для співпраці є укладення Меморандуму про взаєморозуміння між урядами у сфері оборони та Меморандуму про взаєморозуміння між аграрними відомствами.

Міністри також домовилися започаткувати роботу спільної міжурядової комісії та підготувати проведення її першого засідання.

Сторони обговорили перспективи укладення угод про уникнення подвійного оподаткування, сприяння та взаємний захист інвестицій, співпрацю між дипломатичними академіями.

Глава МЗС України закликав Анголу до спільних зусиль із захисту свободи мореплавства, запропонував посилити співпрацю в галузі гуманітарного розмінування і підтвердив готовність України прийняти більше студентів з Анголи, коли це дозволятимуть умови.

Читайте також: Формула миру та продовольча безпека: президент Анголи прийняв Сибігу

Як повідомляв Укрінформ, після візиту до Туреччини Сибіга відвідує Оман, Анголу, Єгипет і Південну Африку.

Фото: МЗС України