В ООН заявили, що працюють над погодженням візиту Гутерреша до Києва

В офісі генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша продовжують працювати над погодженням його візиту в Україну.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це сказав у п’ятницю заступник речника генсека Фархан Гак, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати повідомлення про відмову Києва в такому візиті.

«У мене немає підтвердження цьому. Наскільки мені відомо, в останні дні ми працювали з українськими офіційними особами, намагаючись знайти взаємоприйнятне рішення», - сказав Гак.

За його словами, генеральний секретар, «коли зустрічався з Президентом Зеленським на полях сесії Генеральної асамблеї у вересні, обговорював ідею поїздки в Україну, і ми працюємо над тим, щоб знайти зручний для обох сторін час для такої поїздки».

Гак також вкотре пояснив, чому Гутерреш «вважав важливим узяти участь у саміті БРІКС».

«Він є одним із найважливіших самітів за участі великої кількості держав-членів», - сказав заступник речника.

Читайте також: Стефанчук назвав візит Гутерреша до Росії «оксимороном»

Відповідаючи на запитання журналістів про рукостискання із диктаторами, зокрема правителем РФ Володимиром Путіним, Гак зазначив: «Ви бачили знімок рукостискання, але слова, які він сказав… дуже переконливі, і я закликаю вас усіх звернути на це увагу й подивитися на силу його позиції і на силу послання, яке він передавав на своїх зустрічах».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський не підтвердив візит в Україну генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша після того, як той відвідав саміт країн БРІКС у Казані.

Гутерреш під час зустрічі з Путіним у Казані 24 жовтня підтвердив свою позицію стосовно того, що вторгнення Росії в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права.

Фото: ОП