Від результату виборів у США залежить багато, але не все - Зеленський

Від результату виборів президента США, що відбудуться 5 листопада, залежить багато, але не все.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю для індійського видання The Times of India, передає Укрінформ.

«Авжеж багато залежить від (результату — ред.) виборів у Сполучених Штатах, але не все. Політику змінює не тільки лідер. Ми не знаємо, хто буде президентом. Але, безумовно, двопартійна підтримка України залишиться. У будь-якому випадку Конгрес США, з яким ми напрацювали міцні стосунки, буде мати свій вплив на цю війну, незважаючи на те, хто буде президентом. Хоча президент все одно буде формувати міжнародну політику, бо це його конституційний обов’язок», - зазначив Зеленський.

Він водночас визнав, що якщо політика Сполучених Штатів зміниться і вони припинять підтримку, Україні буде складно.

«Якщо США скажуть: «Ми не підтримуємо Україну в її суверенному, справедливому захисті своїх територій». Безумовно, нам буде дуже складно, але так станеться, якщо політика зовсім зміниться. Тоді будемо думати, що з цим робити, точно не зараз», - зауважив Президент.

Він також наголосив на необхідності єдності в Європі стосовно українського питання.

«Нам важливо зберегти єдність Європи та незмінність політики Європи стосовно цієї війни», - сказав Зеленський.

Читайте також: Британія підтримуватиме Україну під час зміни адміністрації у Вашингтоні - посол

Як повідомлялося, більшість опитувань свідчать про напружену боротьбу між кандидатами на посаду президента США Дональдом Трампом та Камалою Гарріс, причому один кандидат випереджає іншого у різних виборчих питаннях. Наприклад, коли йдеться про економіку, Трамп випереджає, але коли справа стосується гендерних питань та прав жінок, Гарріс виглядає явним переможцем.