Результати візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії та країн Європейського Союзу

15 лютого,  14:30 -  брифінг на тему: "Результати візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії та країн Європейського Союзу".

Організатор: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Вадим Пристайко - Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великій Британії (онлайн).

Ключові теми: 

  • Результати візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії та країн Європейського Союзу.
  • Стан домовленостей щодо літаків та зброї дальнього ураження.
  • Навчання українських військових у Великій Британії.
  • Продовження програми підтримки українських біженців.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Британія не висловлювала зауважень щодо ефективності використання Україною військової допомоги — посол Пристайко

Велика Британія проводить інспекцію наданої Україні оборонної допомоги і наразі не висловлювала жодних зауважень з приводу ефективності її використання. Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ у середу, 15 лютого.

"Я не чув від Британії зауважень з приводу того, наскільки ефективно використовується допомога, чи вона не розкрадається. Велика Британія веде інспекцію тих озброєнь, які надходять ( в Україну - ред.), але це робиться поза камерами. В принципі, є повне взаєморозуміння, і особливих проблем до цього часу я не бачив", - сказав дипломат.

За його словами, військові усвідомлюють, що "хайп", який здіймається у пресі, часто безпідставний, тому що під час військових операцій завжди є втрати зброї, тож "не треба звинувачувати щоразу в якихось корупційних діях".

Водночас Пристайко зазначив, що максимальну кількість необхідної зброї Україна отримує від Сполучених Штатів.

"Саме тому інспектори США і найбільше турбуються", - зауважив посол України.

Як повідомлялося, наприкінці січня Україну відвідали інспектори Державного департаменту Сполучених Штатів, Міністерства оборони та Агентства з міжнародного розвитку (USAID) з метою поліпшити незалежний нагляд за допомогою США. Радник секретаря Ради нацбезпеки і оборони, колишній перший заступник гендиректора ДК «Укроборонпром» Сергій Омельченко коментарі Укрінформу наголошував, що Україна спільно із США та Великою Британією використовують логістичне програмне забезпечення, що фіксує кожен зразок озброєння, який надходить від Заходу.

Тимчасову роботу у Великій Британії знайшли 42% українців - посол

Тимчасову роботу у Великій Британії наразі знайшли 42% українців з понад 160 тис. наших співвітчизників, які були змушені виїхати з України через російську агресію.

Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ у середу, 15 лютого.

"Багато наших співвітчизників - останні цифри, які я бачив, це 42 відсотки - вже знайшли тимчасову роботу, щоб перебувати тут не на кошти британських платників податків, а заробити ці кошти", - сказав дипломат.

Посол України поінформував, що на території Великої Британії наразі перебувають понад 160 тис. наших співвітчизників, а загалом українцям надано трохи більше 200 тис. віз. "Тобто частина наших співвітчизників отримала дозвіл на проживання, але не скористалася ним. Вони можуть зробити це в майбутньому", - зазначив Пристайко.

За його словами, для українців доступні всі послуги, необхідні для комфортного проживання у Сполученому Королівстві, зокрема, наші співвітчизники мають доступ до безкоштовної охорони здоров'я, освіти, у тому числі і на безкоштовних для українців програмах у таких престижних британські університетах, як Оксфорд.

"Є різні історії - є позитивні і не зовсім позитивні, але загалом я вважаю, що у Британії поважають тих українців, які знаходяться тут, і намагаються максимально їм допомогти. І я відчуваю таке ж ставлення від українців, які усвідомлюють, що їм надається велика послуга - перебувати у безпечному середовищі", - відзначив посол.

Як повідомлялося, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість українців, які виїхали до країн Європи після початку повномасштабного вторгнення росії, сягає 7 915 287 осіб.

Відео:

Video: