Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску

14 липня, 12:00 - брифінг на тему: "Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску".

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Учасник: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Теми для обговорення:

  • Динаміка в’їзду/виїзду з України.
  • Перетин державного кордону під час правового режиму воєнного стану.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

ДПСУ фіксує зростання пасажиропотоку через кордони України, починаючи з червня - Демченко

Державна прикордонна служба фіксує зростання пасажиропотоку через кордони України, починаючи з початку червня. Загалом за червень кордони в обидві сторони перетнуло 3,2 млн осіб, що на 14% більше, ніж у травні, з початку липня - 1,6 млн осіб.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Укрінформ-Україна сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"У червні інтенсивність пасажиропотоку збільшилася на 14% у порівнянні з травнем, транспортний потік - на 6%. Загалом у червні перетнуло кордон 3,2 млн осіб, та 721 тис. транспортних засобів. Як і раніше, найбільша інтенсивність пасажиропотоку фіксується на кордоні з Польщею. Це більше 50%. У липні пасажиропотік не має тенденції до зменшення. Від початку місяця станом на сьогодні на кордоні оформлено майж 1,6 млн осіб, з яких 1,4 млн - це громадяни України", - сказав Демченко.

Так, за даними ДПСУ, навесні за добу в обидві сторони кордону фіксувалося переміщення від 85 до 90 тис. осіб, від початку червня - 110-120 тис. осіб на добу, у вихідні дні - від 120 до 140 тис. осіб на добу.

За словами Демченка, переважно це жінки, діти, люди похилого віку.

"Збільшення по виїзду кількості чоловіків ми не фіксуємо, навіть по тих категоріях, яким дозволено перетинати кордон до умов перетину кордону, затверджені постановою Кабміну №57", - сказав речник ДПСУ.

Він зазначив, що інтенсивність пасажиропотоку пов'язана саме з літнім періодом, із завершенням навчального року.

Загалом, за його даними, за 6 місяців 2023 року на державному кордоні було оформлено майже 16,1 млн осіб, це і громадяни України, і іноземці.

Як додав Демченко, збільшення пасажиропотоку та потоку транспортних засобів призводить в окремих випадках і до черг на пунктах пропуску по обидва пункти кордону.

"Через це ми радимо громадянам користуватися інформаційними ресурсами, де публікуються стан завантаження пунктів пропуску. Зокрема, на Фейсбук-сторінці Західного регіонального управління ДПСУ щотригодини подається оновлена інформація по завантаженості всіх пунктів пропуску на кордоні з країнмам ЄС. І такі самі дані подають наші партнери по своїх пунктах пропуску, коли йде завантаженість у напрямку виїзду в Україну", - сказав Демченко.

Як повідомлялося, за даними ДПСУ за добу 13 липня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 100 тисяч осіб та 19 тисяч транспортних засобів.

Щоденно у перетині кордону відмовляють щонайменше 150 чоловікам, які намагаються виїхати за межі України - Демченко

Щоденно у перетині кордону відмовляють щонайменше 150 чоловікам, які намагаються виїхати за межі України через пункти пропуску.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Щоденно в середньому біля 150 осіб, переважно чоловіки-українці у віці від 18 до 60 отримують відмову у перетині кордону, оскільки не підпадають під ту категорію, якій дозволено перетинати кордон", - сказав Демченко.

Водночас, як зауважив речник ДПСУ, не фіксується зменшення спроб незаконного перетину кордону. Такі спроби фіксуються як у пунктах пропуску, коли громадяни намагаються використати підробні документи, так і поза межами пунктів пропуску.

"Таких спроб найбільше фіксується на кордоні з Румунією та Молдовою. Хоча у червні все таки певне зменшення таких спроб у порівнянні із травнем фіксувалося на 28%. В пунктах пропуску з підробними документами було виявлено від початку повномасштабного вторгнення біля 6 тис. осіб, а на зеленій ділянці кордону вже затримано понад 13 тис. громадян, які намагалися у незаконний спосіб потрапити за межі України", - сказав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, Державна прикордонна служба фіксує зростання пасажиропотоку через кордони України, починаючи з початку червня. Загалом за червень кордони в обидві сторони перетнуло 3,2 млн осіб, що на 14% більше, ніж у травні, з початку липня - 1,6 млн осіб.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк