Презентація фотовиставки «Хоробрі обличчя»

5 вересня, 12:00 - презентація фотовиставки «Хоробрі обличчя» в рамках благодійного проєкту з реконструкції облич військовим після поранень «Лікарі для героїв».

Організатори: БО «БФ «Східна Зірка», Укрінформ.

Учасники: Ахтем Сеітаблаєв - український режисер, актор, сценарист, військовослужбовець ЗСУ, амбасадор проєкту; Юлія Овсяннікова - фотокореспондентка Укрінформу - авторка фотопортретів виставки; Юрій Чепурний - доктор медичних наук, професор кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасний стоматологічних технологій ІПО НМУ ім.О.О.Богомольця; Олександр Васильєв  - завідувач відділенням щелепно-лицевої хірургії Київської обласної кліничної лікаріні № 1; Бенік Хасапетов - медичний директор Київської обласної кліничної лікарні № 1; Данило Приходько - засновник групи біоінженерних компаній ІМАТЕХ МЕДІКАЛ; Валентина Калиновська - директорка біоінженерної компанії  ІМАТЕХ МЕДІКАЛ; Сергій Герман - директор БФ “Східна Зірка”.

Модераторка: Наталя Лютікова - керівниця проєкту “Лікарі для героїв”, ініціаторка фотовиставки “Хоробрі обличчя”.

До участі запрошені: військовослужбовці й ветерани - герої фотопортретів, пацієнти проєкту “Лікарі для героїв”, які проходять лікування та реабілітацію після поранень обличчя; українські хірурги, які проводять унікальні реконструктивні операції з відновлення обличчя після бойової травми; українські біоінженери, що виконують моделювання і 3D-друк імплантів кісток обличчя за найновітнішими технологіями.

Чому це важливо?

У партнерстві з Укрінформом команда проєкту "Лікарі для героїв" презентує результати роботи за півтора року благодійної підтримки військових з пораненнями обличчя і голови та свій новий соціальний проєкт — фотовиставку героїв під назвою “Хоробрі обличчя”.

Фотокореспондентка Укрінформу зробила 24 фотопортрети 8-ми учасників проєкту. Виставка експонуватиметься на двох локаціях:

  •  16 фотопортретів у фасадних вікнах Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” для можливості перегляду киянами та гостями міста на одній з центральних вулиць столиці — імені Богдана Хмельницького.
  •  24 фотопортрети у приміщенні Державного підприємства “Кримський Дім”.

Фотовиставка демонструє волю до життя та вражаючу красу головних героїв попри шрами на їхніх обличчях, підкреслює силу духу українських військових.

У планах організаторів - експозиція фотовиставки у громадських центрах, культурних закладах в різних містах України.

Довідково. Сайт проєкту "Лікарі для героїв".

Сторінка Благодійного фонду «Східна Зірка» в Facebook.

Формат заходу – офлайн  (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Благодійний проєкт з реконструкції поранених облич військових презентував фотовиставку

У партнерстві з Укрінформом команда проєкту "Лікарі для героїв" розповіла про підтримку військових з пораненнями обличчя і голови та презентувала свій новий соціальний проєкт — фотовиставку героїв під назвою “Хоробрі обличчя”.

Презентація відбулася в Укрінформі за участю учасників проєкту "Лікарі для героїв" та авторки фотовиставки, фотокореспондентки Укрінформу Юлії Овсяннікової.

Авторка фотопортретів зазначила, що на цю роботу її надихнули самі поранені воїни та неймовірне ставлення до них учасників проєкту “Лікарі для героїв”.

"Я побачила, як ви ставитеся до хлопців, і мені дуже захотілося вашими очима показати хлопців. Я бачу в них красу, потужність, могутність. Ми хотіли показати велич і красу цих хлопців із пораненнями. І не хотілося б, щоб вони викликали почуття жалості. Для мене кожен портрет військового – це ікона сучасності, бо вони нас захищають», - сказала Овсяннікова.

Фотокореспондентка Укрінформу зробила 24 фотопортрети 8-ми учасників проєкту. Виставка експонуватиметься на двох локаціях: 16 фотопортретів у фасадних вікнах Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” на вулиці Богдана Хмельницького та 24 фотопортрети у приміщенні державного підприємства “Кримський Дім”.

Фотовиставка демонструє волю до життя та вражаючу красу головних героїв попри шрами на їхніх обличчях, підкреслює силу духу українських військових.

Як розповіли учасники заходу, проєкт “Лікарі для героїв” реалізовується для надання допомоги людям з важкими пораненнями голови та обличчя для забезпечення реконструкції, відновлення функцій та естетики на уражених ділянках.

Керівниця проєкту, ініціаторка фотовиставки “Хоробрі обличчя” Наталя Лютікова пояснила мету проєкту великою потребою в операціях з реконструкції облич поранених військових та відсутністю належної підтримки з боку держави.

«Дуже багато хлопців і дівчат зазнали таких травм і не отримують належної допомоги, по-перше, тому, що не знають, куди їм звертатися. По-друге, ці операції унікальні й вартісні. Адже, наприклад, для відновлення щелепи потрібен матеріал, який закуповується за кордоном і є доволі дорогим, а державою ці витрати не прописано. Завданням нашого проєкту є, по-перше, стати відповідною платформою для військових, а по-друге - щоб держава дізналася, що є потреба в такій допомозі», - пояснила Лютікова.

Завдяки об’єднанню в проєкті найфаховіших в Україні хірургів та біоінженерів усі медичні послуги пацієнтам у медзакладах надаються безкоштовно. Для цього проєкт акумулює внески благодійників, організовує кейс-супровід під час лікування та контролює цільове використання коштів.

Доктор медичних наук, професор кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти НМУ ім. Богомольця Юрій Чепурний констатував, що щелепно-лицеві травми серед військових дедалі частішають.

«Частота таких травм різко зростає через інтенсивність бойових дій. У сучасній війні домінують травми кінцівок і обличчя, бо це найбільш незахищені частини тіла. В Україні з 2014 року частота таких ушкоджень становить 30-33%. Це дуже високий відсоток. Дуже часто в цю статистику потрапляє вся ділянка голови і шиї. Є травми, коли людина втрачає половину обличчя, обидві щелепи, і ці травми драматично впливають на якість життя», - наголосив Чепурний.

Як повідомлялося, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» у Львові реконструювали нижню щелепу українському військовому, якому ворожий снаряд розірвав пів обличчя.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк