Підсумки 7-го Всеукраїнського забігу “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”

3 вересня, 11:00 - пресконференція щодо підсумків 7-го Всеукраїнського забігу “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”.

Організатори: Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України.

Учасники: Фархад Фархадов - заступник міністра у справах ветеранів України; Олег Дурмасенко - засновник забігу, ветеран російсько-української війни; Наталія Крушинська - майстер спорту, головний тренер з фізкультурно-спортивної реабілітації ГС “Національна рада спортивної реабілітації захисників України”; Ольга Савенок - завідувач просвітницько-організаційного відділу Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності; представники родин загиблих Захисників і Захисниць.

Модераторка: Алла Пилипак - начальник відділу з питань ветеранського руху Департаменту громадянської ідентичності.

Організатори Забігу:

  • Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України;
  • Київська міська військова адміністрація;
  • ГО "Славетні епохи України" за участі обласних військових адміністрацій та інших ЦОВВ;
  • Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”;
  • Національний музей Революції Гідності;
  • ГС “Національна рада спортивної реабілітації захисників України”;
  • ГО "Незламні Матері України";
  • ГО “Асоціація медиків Революції Гідності”;
  • ВГО “Легіон АТО”;
  • ГС “Труханів острів”.

Чому це цікаво?

Під час заходу організатори забігу розкажуть про кількість зареєстрованих і як пройшов забіг в регіонах України та Європі.

Довідково.

Забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» - щорічна патріотична традиція вшанування пам'яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни. Захід приурочений до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

До забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» долучилися понад 30 тис. осіб

До цьогорічного забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” долучилося 30 тисяч осіб по Україні та 2 тисячі за кордоном.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов під час пресконференції в Укрінформі.

"Цьогорічний забіг показав новий рівень шани і поваги до наших загиблих захисників та захисниць України, до ветеранів...Маємо цифру - 30 тисяч учасників забігу загалом по Україні, і 2 тисяч учасників за кордоном. Це неймовірна кількість людей", - сказав Фархадов.

Він зазначив, що цьогоріч забіг проходив онлайн, тож люди самостійно могли обирати місце забігу та визначалися з дистанцією, яку вони можуть пробігти (2 км, 5 км або 10 км).

Засновник забігу, ветеран російсько-української війни Олег Дурмасенко наголосив, що цей забіг є національним рухом єднання, який об'єднує українців в єдину родину. За його словами, забіг звертає увагу на вшанування загиблих героїв України.

"29 серпня на сьогоднішній день є найсакральнішою датою для української нації. Це дата пам'яті. Бо ту пожертву, яку несуть сьогоднішні герої, наші воїни, найкращі сини та доньки нації, історія української сучасної державності не знала", - сказав Дурмасенко.

Під час забігу кожен учасник мав пробігти обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки.

Як повідомлялося, 31 серпня в різних містах України та за кордоном пройшла щорічна патріотична акція - забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”.У Києві пам'ятна акція пройшла на Трухановому острові.

Перший забіг пройшов у 2018 році. Ініціаторами забігу стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко.

У 2021 році забіг стартував на Майдані Незалежності та пройшов Хрещатиком. Вже у 2021 році головною вулицею Києва та іншими центральними вулицями всіх областей України пробігли майже тисяча осіб.

У 2022 році захід набув міжнародної підтримки. За наших героїв бігли в США, Фінляндії, Грузії, Канаді тощо. Вже у 2022 році до заходу долучилося більше 7 тисяч осіб.

У 2023 році на забіг зареєструвалося 6341 учасник, пів тисячі з яких - за кордоном.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк