Управління спортивною інфраструктурою під час дії правового режиму воєнного стану в Україні

13 вересня, 10:00 - круглий стіл на тему: «Управління спортивною інфраструктурою під час дії правового режиму воєнного стану в Україні».

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

Учасники: Юрій Музика - перший заступник міністра молоді та спорту України; Андрій Ребрина - директор ДУ «Спорт для всіх»; Ірина Ліщинська - призерка Олімпійських ігор - 2008; Костянтин Катаєв - в.о. директора ДП «СК «Авангард»; Сергій Бизов - голова Всеукраїнської профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфер; Віктор Щоголєв - військовослужбовець 12 бригади «Азов»; Андрій Недоступ - член правління U.Sport; Сергій Биков - речник Міністерства молоді та спорту України.

Коротко. Учасники заходу обговорять шляхи ефективного управління обʼєктами спортивної інфраструктури під час війни.

Формат заходу – офлайн  (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ - за посиланням.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні через війну пошкоджено 523 спортивних об'єкти - Мінмолодьспорту

В Україні зруйновано чи пошкоджено 523 спортивних об'єкти через повномасштабну війну Росії проти України.

Про це сказав речник Міністерства молоді та спорту України Сергій Биков під час круглого столу в Укрінформі.

"Станом на сьогодні, за останніми підрахунками, 523 спортивних об'єкти по всій країні пошкоджено або зруйновано вщент. Серед останніх об'єктів - Харківський палац спорту, на території якого було влучання шести ракет. На жаль, поки триває повномасштабне вторгнення Росії в Україну, кількість спортивних об'єктів, які нищаться і руйнуються ворогом, постійно зростає", - сказав Биков.

За його словами, поки триває повномасштабна війна, будувати великі інфраструктурні об'єкти докорінно неправильно. Він зазначив, що перш за все необхідно скоординувати гроші на безпеку і оборону, адже захищає нас зброя.

У коментарі Укрінформу Биков зазначив, що наразі необхідно понад 300 мільйонів доларів на відновлення спортивної інфраструктури. Водночас він підкреслив, що будь-яка цифра сьогодні є «досить маніпулятивною», оскільки є кілька підходів до оцінки збитків.

«Тут питання у тому, як оцінювати (збитки - ред.). Ми маємо відновити об'єкт до того стану, в якому він був до моменту повномасштабного вторгнення, чи ми говоримо про кількість грошей, необхідну для того, щоб відбудувати більш ефективний, функціональний об'єкт? Враховувати витрати, наприклад, на експлуатацію, чи враховувати додаткові витрати? Тому станом на сьогодні будь-яка цифра буде досить маніпулятивною», - сказав він.

Як повідомлялося, у Миколаєві відновили навчальний корпус спортивного коледжу, який був зруйнований унаслідок ракетних ударів у 2022 році.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк