Страхування врожаю для забезпечення доступу МСП до фінансування: результати і перспективи

17 вересня, 14:00 - пресконференція на тему: «Партнерська програма Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» зі страхування врожаю для забезпечення доступу МСП до фінансування: результати і перспективи». 

Організатори: Страхова компанія UNIVERSALNA, Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу», ПриватБанк.

Учасники: Пол Олівер - заступник директора Офісу економічного зростання USAID/Ukraine; Рафаель Джабба - керівник Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»; Тарас Єлейко - керівник групи взаємодії з посередниками і фасилітаторами приватного сектору Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»; Андрій Дубей - заступник голови правління страхової компанії UNIVERSALNA; Євген Заіграєв - член правління з питань корпоративного бізнесу та МСБ АТ КБ «ПриватБанк»; Тарас Висоцький - перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України; Олександр Гайду - народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Модератор:  Андрій Семергей - заступник голови правління страхової компанії UNIVERSALNA.

Коротко. Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» та страхова компанія UNIVERSALNA презентують річні результати програми зі страхування врожаю для забезпечення доступу МСП до фінансування. Програма реалізується у партнерстві з ПриватБанком.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2). 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ - за посиланням.

Акредитація триватиме до 14:00 16 вересня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Програма USAID співфінансувала страхування врожаю українських аграріїв

За рік програми USAID Інвестиції для стійкості бізнесу українські агропідприємства змогли застрахувати свій урожай від природних та кліматичних ризиків на загальну суму близько 857 млн грн.

Про це йшлося під час презентації річних результатів програми зі страхування врожаю проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» та страхової компанії Universalna, передає кореспондент Укрінформу.

«Розмір страхового покриття врожаїв, які були забезпечені страховою компанією Universalna, склав 857 млн. З боку проєкту було надано фінансування для страхування фермерів більш як на 27 млн грн, яке безпосередньо покрило вартість страхування майбутніх врожаїв», - зазначив керівник групи взаємодії з посередниками і фасилітаторами приватного сектору Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» Тарас Єлейко.

Мета партнерів у цій програмі забезпечити учасникам агропідприємствам можливість отримати фінансування та продовжити своє функціонування, платити податки, зберігати персонал і продовжувати виробництво продукції.

Як повідомлялось, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє грант у розмірі 1 млн гривень на програму підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу, у межах якої аграрії зможуть взяти кредити під гарантії страхування майбутнього врожаю.

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) - це п’ятирічна програма, яка впроваджується компанією DAI Global, підтримує системні зміни в економіці України і збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк