Презентація соціального проєкту «СтійкістьUA»

24 вересня о 14:30 відбудеться презентація соціального проєкту «СтійкістьUA».

Організатор: Школа кравецької майстерності та дизайну Tailors School.

Учасники: Дар’я Герасимчук - радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації; Людмила Пишна - засновниця ГО "Відчуй"; Ольга Лимаренко - дизайнерка, амбасадорка сталого одягу; Ірина Петренко - керівник проєкту «СтійкістьUA», CEO Tailors School; Уляна Примак - учасниця проєкту; Поліна Герасимчук - учасниця проєкту; Кирило Савченко - ментор проєкту «Стійкість UA», стиліст, CEO Fashion N1 BURO. 

Модератор: Світлана Махонько - координаторка проєкту.

Чому це цікаво?

Упродовж проєкту 12 учасників віком від 13 до 20 років (ВПО, підлітки з інвалідністю та порушеннями слуху), які перебувають під опікою спеціалізованої дитячої лікарні “Охматдит” та ГО «Відчуй», проходили реабілітацію творчістю та вчились втілювати мрію. Українські підлітки розробили та власноруч відшили ЕКОколекцію, що складається з 50 одиниць одягу й ретранслює те, що їх хвилює.

Сенс колекції – привернути увагу суспільства до невідворотного знищення унікальних квітів, занесених до Червоної книги, внаслідок бойових дій. Створені луки декоровані авторськими образами рослин у виконанні художниці Оксани Лупич та майстрині люневільської вишивки Олександри Тараненко.

У Варшаві, Мадриді та Нью-Йорку результати проєкту «Стійкість UA» презентувала амбасадорка сталої моди, українська дизайнерка Ольга Лимаренко. До промоції колекції підлітків долучились відомі акторки театру та кіно Ада Роговцева, Наталя Васько, Ірма Вітовська-Ванца, ведуча ICTV Олена Фроляк та засновниця ГО «Освіторія» Зоя Литвин.

Довідково. «СтійкістьUA» - це другий проєкт Школи кравецької майстерності та дизайну Tailors School, що створює простір для соціальної адаптації та психологічної підтримки. Ініціатива руйнує стереотипи та підвищує рівень толерантності в суспільстві. Створення колекцій із фокусом на екологічність формує нове покоління відповідальних дизайнерів, які дбають не лише про моду, а й про майбутнє планети.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників медіа: anna@ukrinform.com.

Запитання для спікерів надсилати на E-mail: tailorsschool@gmail.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відео: