Місцеві громади в умовах війни: як забезпечити управлінську стійкість та демократію

27 вересня, 11:00 - публічна дискусія на тему: “Місцеві громади в умовах війни: як забезпечити управлінську стійкість та демократію”.

Організатор: Національна платформа стійкості і згуртованості у партнерстві з Навчально-науковим інститутом публічного управління та державної служби та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація об'єднаних територіальних громад”.

До участі запрошені: Юлія Тищенко - співзасновниця Національної платформи стійкості та згуртованості; Юлія Каплан - експертка Національної платформи стійкості та згуртованості, експертка НІСД; Лариса Комаха - директорка Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби КНУ імені Тараса Шевченка; Вікторія Колтун - завідувачка кафедри Регіональної політики Навчально-наукового інституту Публічного управління та державної служби КНУ імені Тараса Шевченка; В’ячеслав Негода - начальник Тернопільської ОВА; Анатолій Ткачук - директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства; Олена Семьоркіна - експертка Національної платформи стійкості та згуртованості, аналітикиня Української Гельсінської спілки з прав людини; Сергій Шаршов - експерт Платформи “Законодавство для ОТГ” Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація об'єднаних територіальних громад”; Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради; Ярослав Жаліло - заступник директора, керівник центру економічних і соціальних досліджень НІСД.

Модератор: Андрій Куликов - журналіст.

Питання до  обговорення:

  • Виклики місцевих громад в умовах війни на виживання.
  • Що потрібно робити, аби забезпечити управлінську стійкість та демократію в громадах.

Коротко. Під час заходу буде презентовано аналітичний звіт за результатами громадських консультацій з представниками місцевих громад більшості регіонів України.

Учасники круглого столу обговорять основні виклики, з якими стикаються громади, особливості місцевого самоуправління в умовах воєнного стану, взаємодію та комунікацію між місцевою владою та громадськістю, а також низку пропозицій стосовно того, що саме доцільно впроваджувати на місцях за підтримки центральних органів державної влади.

Довідково. Національна платформа стійкості та згуртованості започаткована у лютому 2018 року. За час своєї діяльності провела понад 100 публічних заходів на національному, регіональному та місцевому рівнях й залучила провідних міжнародних експертів з питань миробудування, перехідного правосуддя, інформаційної реінтеграції, соціальної згуртованості та національної єдності.

Цей захід організовано в рамках проєкту “Забезпечення стійкості України в умовах зростання ризиків та наслідків війни”, який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Формат заходу –  офлайн  (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників медіа обов'язкова: тел. +38-097-988-91-41, e-mail: natplatformdialogue@gmail.com.

Реєстрація на подію - за посиланням.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк