Як стати надавачем соціальних послуг. Презентація навчального відеокурсу

2  жовтня, 15:00 - пресконференція на тему: «Як стати надавачем соціальних послуг».

Організатори: Міністерство соціальної політики України, ГО «Соціальна Синергія”, Рада Європи.

Учасники: Уляна Токарєва - заступниця міністра соціальної політики України; Ерленд Фалк - заступник голови Офісу Ради Європи в Україні, Маріанна Онуфрик - представниця ГО “Соціальна Синергія”; Любов Солодухіна, Володимир Висоцький - експерти, лектори курсу.

Модераторка: Дарія Байрак.

Питання до обговорення:

  • Навіщо неурядовим (НДО), громадським організаціям (ГО) реєструватися надавачем соціальних послуг?
  • Як це допоможе вразливим сім’ям та дітям?
  • Чому це потрібно громадам?

Коротко. Потреба в соціальних послугах може бути неочевидною. Проте, коли потреба виникає — послуга потрібна "негайно". Це означає, що у створенні якісних соціальних послуг зацікавлені навіть ті люди та громади, які дотепер не стикалися з певними соціальними проблемами. Водночас не всі громади мають ресурси надавати повний спектр необхідної підтримки. Це відкриває можливості для неурядових організацій (НДО): їхнє вміння швидко реагувати на потреби та кризи, а також близькість до громади стають ключовими факторами у забезпеченні якісної підтримки дітям та сім’ям, які її найбільше потребують.

Реєстрація в Реєстрі надавачів соціальних послуг — це не лише доступ до фінансування, а й підвищення довіри з боку громади, партнерів й отримувачів послуг, можливість співпраці з іншими зареєстрованими надавачами послуг, збільшення видимості для потенційних клієнтів. Відеокурс допоможе зрозуміти та легко пройти кожен етап реєстрації.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників медіа: dbairak@gmail.com.

Акредитація триватиме до 10:00 2 жовтня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні презентували відеокурс про надання соціальних послуг

В Україні запустили освітній курс "Як стати надавачем соціальних послуг”.

Відеокурс презентували на пресконференції в Укрінформі.

"Сфера соціальних послуг в Україні дуже недооцінена, її значення та її роль... Якщо ми говоримо про вразливі категорії населення, то такі послуги часто є життєво необхідними. І саме тому дуже важливо, щоб вони надавалися якісно. І ми розуміли, що цю якість можна гарантувати тільки тоді, коли буде відповідний моніторинг, відповідний контроль, і відповідні стандарти", - сказала представниця ГО “Соціальна Синергія” Маріанна Онуфрик.

Заступниця міністра соціальної політики України Уляна Токарєва зазначила, що створення такої освітньої програми може слугувати порадником, орієнтиром, завдяки якому кожна громадська організація організує в подальшому надання соціальних послуг, і ці послугу будуть вже доступними для людей, які проживають в громадах.

"Сьогодні держава, і Мінсоцполітики, зокрема, підтримує громадські організації через фінансування соціальних послуг. У нас вже є декілька програм з державного бюджету, які дозволяють громадським організаціям отримувати фінансування від держави, надаючи пріоритетні для нас соціальні послуги. Наприклад, послуга психосоціальної підтримки з формування життєстійкості, або це послуга підтриманого проживання чи стаціонарного догляду для людей, які приїхали з постраждалих громад, і потребують стороннього догляду, і ще низка інших", - сказала Токарєва.

За її словами, до надавачів соціальних послуг можуть долучатися не тільки великі громадські організації, а й маленькі, створюючи об'єднання тих, хто надає соціальні послуги персонально.

Відеокурс «Як стати надавачем соціальних послуг» допоможе громадським організаціям зрозуміти та легко пройти кожен етап реєстрації в Реєстрі надавачів соціальних послуг. Реєстрація в Реєстрі надавачів соціальних послуг підвищить довіру з боку громади, партнерів й отримувачів послуг

Відеокурс складається з 10 роликів, 8 презентацій та 45 питань, обов'язкових для отримання сертифіката.

Освітній курс створений за підтримки Ради Європи в межах проєкту "Посилення соціального захисту в Україні".

Переглянути відеокурс можна на Ютуб-каналі Мінсоцполітики або ГО “Соціальна Синергія”.

Як повідомлялося, у 2023 році міністерство соціальної політики України запустило чергову підсистему у Єдиній інформаційній системі соціальної сфери – Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк